Blender: VW Bubbla California Look


Modellering: Blender, utom människorna som är genererade i 3ds Max, exporterade till .fbx och importerade i Blender
Rendering: Cycles
Post-processing: Photoshop

En California Looker är byggd för att vara en utställningsbil men även streetrace/dragracebil. Den har en ordentligt sänkt framvagn med betydligt mindre däck fram än bak. Den är i orginalhöjd bak med bredare fälgar och rejäla däck. Stötfångare fram och bak ersatta med så kallade T-bars för att spara vikt.

Vad det gäller färgsättningen brukar det oftast röra sig om solida lacker, allt mellan svart och vitt, men helst inom samma färgspektrum som bilarna kunde lämna fabriken med. Jag valde en sportig röd färg som heter L 451 india red.

Ska man ha de mest traditionella cal-look fälgarna har man BRM-fälgar och vill man visa klart och tydligt att det är en bil byggd för racing ska den vara utrustad med Hoosier-slicks.

En normalt sett minst tre-fyrdubblad motoreffekt kräver ett annat avgassystem. En rejäl så kallad Fat-boydämpare hänger oftast baktill på en traditionell cal-looker och motorhuven är en aning uppställd för att garantera maximal kylning.

Alla kromade detaljer ska vara borttagna och bakrutorna ska vara tonade. Sidospegel av tävlingstyp, gärna av bulletmodell.

Bubbla California Look

Bubbla California Look